top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiAlex

3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Actualizată în: 22 ian. 2022

E ziua oamenilor cu sufletul pur, așteptând , răbduriu, mângâierea celorlalți înspre alinare și speranțe în bine. Ce frumos e, și cât de omenește, să-i privim cu îngăduință, să-i îmbrățișăm și să le transmitem o rază de lumină în numele omeniei și al dreptei credințe. ȘI EI SUNT AI NOȘTRI!


Să ne deschidem larg mintea și inima!

Dizabilitatea este rezultatul tuturor barierelor ridicate de societate în fața persoanelor cu anumite deficiențe.


Societatea privește persoanele cu dizabilități doar în calitate de beneficiari ai prestațiilor sociale sau a ajutoarelor umanitare, nicidecum ca membri activi ai societății, cu drepturi și oportunități egale cu ale celorlalți. Atitudinea, în general, este una de discriminare și de marginalizare.


Toate aceste bariere însă pot fi dărâmate. Trebuie doar să ne deschidem larg mintea și inima.


Există multe persoane cu dizabilități care se pot integra perfect în societate. Dar au nevoie de condiții speciale. Și asta depinde de noi— să le oferim sprijinul necesar.


Misiunea Centrului Socio-Medical Academia Seniori este asigurarea unui climat apropiat de cel familial pentru persoanele adulte varstnice sau si cu handicap, în vederea menţinerii, recuperării şi dezvoltării capacităţilor fizice, psihice şi mentale individuale pentru depăşirea unor situaţii de dependenţă şi dizabilitate, în care persoana adultă sau varstnica cu handicap se poate afla.


Servicii oferite:

  • servicii de găzduire;

  • servicii de îngrijire şi hrană;

  • servicii medicale primare;

  • servicii recuperare (kinetoterapie, electroterapie, masaj);

  • consiliere şi terapie psihologică;

  • instruire pentru dezvoltarea abilităților de utilizare a mijloacelor de deplasare specifice persoanelor cu handicap locomotor, terapie ocupațională, informare socială;

  • activităţi recreative şi de socializare;


Beneficiarii centrului sunt persoanele varstnice sau /si adulte cu încadrare în grad de handicap, care prezintă, în principal, următoarele afecțiuni invalidante: reumatologice, neurologice, boli degenerative, psihice, oncologice sau: tetrapareze, sindroame posttraumatice, amputații și afecțiuni ale sistemului locomotor.




37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page