top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiAlex

14 noiembrie: Ziua Mondială a Diabetului

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie.

Cu aceasta ocazie, Academia deSanatate Samariteana transmite tuturor persoanelor cu diabet zaharat un mesaj sincer de solidaritate, încărcat de speranţe. În acest an am ales sa celebram sub îndemnul: „Controlează-ţi diabetul”.

Când acest control este realizat corect şi pe termen lung, viaţa celor afectaţi de diabet se desfăşoară normal, iar temutele complicaţii pot fi prevenite.

Epidemia de diabet în România este o alarmantă realitate, fiind însoţită de un impact multiplu: individual, familial, socio-economic. El poate fi ameliorat prin efortul intens şi conjugat al tuturor factorilor implicaţi în asistenţa diabetologică.

Toți profesioniștii din sănătate ar trebui să aibă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a ajuta persoanele bolnave de diabet și familiile acestora să realizeze managementul adecvat al afecțiunii.

În 2021, tema pentru Ziua Mondială a Diabetului este “accesul la îngrijire adecvată pentru persoanele cu diabet zaharat”. O condiție necesară pentru ca persoanele care suferă de această afecțiune să aibă acces la îngrijire și tratament corespunzător este să fie diagnosticate la timp.


Cifrele alarmante ne arată că aceste intervenții concrete în domeniul educației, prevenției și depistării precoce a diabetului zaharat trebuie să devină prioritare.


Conform datelor furnizate de către Federația Internațională de Diabet , în fiecare an, peste 4,5 milioane de persoane mor din cauza diabetului zaharat (1 deces la 7 secunde ) și zeci de milioane suferă de complicații care le amenință viața, precum bolile cardio-vasculare, insuficiența renală, boli neurologice, orbire și amputare.


Unul din doi adulti cu diabet este nediagnosticat, astfel ca multi pacienti neglijeaza boala, iar in momentul diagnosticului complicatiile sunt deja instalate.


Academia de Sanatate Samariteana lanseaza campania SMART CONTROL DIABET


Obiectivele campaniei:

-sa incurajeze populatia sa adopte un stil de viata sanatos;

-sa incurajeze preventia

-sa implice comunitatile locale in problemele de sanatate publica.


Vă așteptăm la sediul nostru pentru testări gratuite de glicemie și măsurarea tensiunii arteriale, după următorul program: zilnic in intervalul : 10-12 ; 15-17



75 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page